h1

Omleta criminala

Martie 25, 2008

Dupa cum spune si titlul, urmeaza o reteta. De omleta. Criminala.

Pentru o portie sanatoasa folosesc dupa cum urmeaza:

o maciulie mare de usturoi,

ciuperci de pasune [champignoane <bine-am scris oare..? \:}>, de preferat proaspete, nu din conzerva],

ceva mezel – mujkiuletz, ceafa, sau pastrama.. [sa fie cat mai mult din ce zice ca e, nu parizere si alte chestii injectate cu apa si chimicale si bagate in membrane dubioase]

o’o’ – 2 sau 3

marar – verde sau uscat, dupa posibilitati

cimbru – verde sau uscat, dupa posibilitati -adica daca ti-e lene sa mergi la piata sa iei proaspat, sau daca pur si simplu nu gasesti, bun ii s-ala in hartie, doar ca nu e asa aromat

sare, piper, pic-pic boia si musai ulei de masline.

Pregatirea [cum o fac eu]: curat, spal si tai ciupercile feliute, sparg ouale si le bat cu marar, cimbru, sare si piper, tai carnitza [sau inlocuitorul], curat si tai usturoiul rondele de aprox 2 mm grosime, sa nu se prajeasca prea repede. Musai sa fie toate pregatite si „numa’ bune de trantit in tigaie” in momentul in care trec la pregatirea propriu-zisa a omletei. [nu de alta, dar pe urma risc sa se arda ceva si e pacat de munca si de ditai bunatatea 🙂 ]

Deci: facerea omletei.

– iei o tigaie [teflon, de preferat] in care pui ulei de masline; il lasi un pic-pic la foc mic, dupa care pui usturoiul la calit [in nici un caz nu stai sa iti iasa fum din ulei, ca pe urma poti sa-l ff..hm-hm: arunci ;;)]

– astepti sa se caleasca usturoiul, .. o sa simti un miros super-super yummy cand incepe sa se caleasca;  cand bagi de seama primul semn de rumeneala, ii faci cunostinta cu ciupercutele [daca sunt ciuperci proaspete, prin calire vor lasa ceva apa, asa ca va trebui sa astepti un pic pana se fac..]

– dupa ce ti se pare ca ciupercutele s-au acomodat cu mediul si s-au imprietenit cu usturoiul, e randul carnitei [sau mezelurilor] sa join the party; le lasi impreuna la socializat pe toate acolo [in faza asta nu strica sa ai un capac la indemana, apa din ciupercute cu uleiul de masline pot sa porneasca un „cat fight” in tigaie si nu iti doresti stropii, trust me 🙂 ]

– mai amesteci din cand in cand [tigaia e pusa la foc mic, da..? bun.] apoi cand vezi ca se rumeneste usor si carnita, mai bati un pic o’o’le sa se omogenizeze compozitia, apoi le torni in tigaie peste bairamul deja existent.

– incet, amesteci, sa nu iti ramana portiuni tremuricioase [adica nefacute]; eu una n-am tinut niciodata la aspectul de „clatita”/”placinta dantelata” al omletei…  prefer sa arate ca un terci dar sa aiba gustul ala criminal, ca doar o bag in stomac, nu o pun in revista. 🙂

Acuma…. ce nu am spus, dar se poate adauga: chiar inainte sa iei omleta de pe foc, poti adauga o lingura – doua- trei de smantana [asta va face omleta mai cremoasa,in cazul in care nu te stresezi cu diete, colesterol si alti draci beti]; amesteci de cateva ori sa se omogenizeze, si o iei pe sus cand e gata.  N-o lasa sa se dezmeticeasca 🙂

De servit se serveste alaturi cu ce vrea mujkiu’ tau. Nu aplicam copywright, deci se poate lua, lucra, prelura, mixa, remixa, se poate face cover sau whatevar. Important e sa va cada bine.

Pofta maxima si mai poftiti pe la noi 😀

Anunțuri

23 comentarii

  1. aoleo, da’ nasoala esti. credeam ca nu-i asa criminala. am 15 kili de apa in guri.
    ptiu.
    drac impielitzat deghizat in haschi.
    muah.


  2. 😀 glad you like it. amu’ treci la tigaie 🙂 sa-mi spui pe urma ce a iesit 😉


  3. amu’ ma duc straight to bed…ca-s alergata si vai steaua mea.
    daca nu poci sa dorm..dau pe „etno”.
    ma stii amatoare de „scene tari”
    ti pup cu fok.


  4. hai mozol :)) noapte buna, somnic usor si vise interesante de colorat maine pe blog. 😉


  5. mah eu am gresit postu:-?
    trebuia sa iti apara la ala d dinainte:-?


  6. @LAvi: nu-i stres 🙂 este loc.


  7. deja mi-e foame…


  8. daca stii cum se poate face chestia asta online, do tell si ti-o torn rapid :))


  9. Blog culinar…F TARE FRATE!!! :))) Asha-mi place mie o femeie de cariera care nu se sfieste sa fie vazuta si-n bucatarie, cu mana pe tigaie. Da’ zici ca omleta asta itzi si iese, sau citezi din batrani? 😛


  10. daca nu mi-ar iesi, n-as plasa-o hapt in prima linie, don’t you think? why, wanna taste? ;;)


  11. Itzi dai seama ca-tzi ridic statuie pt asta, clar?


  12. @Sweeper: sa nu-mi faci coada ridicata, da? :))


  13. Asta pot s-o interpretez cum vrea io? In caz ca nu tzi-a zis nime’, am o minte ciudata si perversa, care se duce numa’ la alcoale si cotzaiala :p


  14. we resemble then. except for the alcohol part 🙂 da’ daca imi faci statuia cu coada ridicata o sa raman pentru posteritate ca una permanent in calduri. si nu e cazul. nu pentru publicul larg, oricum =))


  15. Bah fumeie, tzi-am incercat retzeta azi-noapte. Numa’ c-am pus carnatz facut de mana mea proprie si personala. Pt statuia aia bronzu’ e bun? Ca sutesc elicea care-i la Dacia, in Constantza. Chirpicii pt soclu ii am deja.


  16. @Sweeper: tell me more 😀


  17. Pai am prins niste mujdei gros de usturoi. Asa c-am bagat vreo 2 linguri zdravene intre 7 oua (o omleta la mine nu contzine mai putzin de 6, altfel raman flamand), am taiat felii subtziri 2 carnatzi de amestec afumatzi shutitzi direct din afumatoarea proprie, i-am puis sa se prajeasca, am luat juma’ de cutie de ciomperci ceainize si le-am pus in ulei, ca se plictiseau carnatzii singuri, apoi am turnat amestecu’ de oua, usturoi, boia iute, piper de Cayenne (asta cica-i prin SudAmerica) si sare poeste chestiile care sfaraiau in tigaie. Am intors de vreo 5-6 ori fara respect pt aspect, am rasturnat inapoi in castronu’ de rigoare si m-am carat la mine la calc sa ma uit la Ray Mears. Cu 2 felii de paine si suc de rosii facut de mama merge perfect.


  18. mno, nu-mi fa statuia ca nu ai respectat procesul tehnologic. 🙂 [joke]

    daca ti-a iesit, placut si picat bine, e super. 🙂 si la mai multe si la mai mari 😉


  19. goddamit!


  20. sau cu di de M sau whatever…


  21. […] este si anume cavitatea bucala mai rau ca servetelele umede. Ce reteta? pai cum ce reteta? click ACI! ca vad ca si stilul de scriere l-am preluat de foame. Ca altfel, io nu scrie chiar asa. Nuah ii […]


  22. @.marius: pofta! 🙂 ai fost deja la infulecat?


  23. […] se face omleta – depinde si de oua si de mai multe.. deci poti face asa, sau prinzi pur si simplu un mascul, te faci ca-i gadili ouale orgoliul, dupa care i le bati bine […]



Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: