h1

soferul macaleandru

Iulie 7, 2009

Deci tzeeerus

Postarea de azi este dedicata si anume soferilor de tapsi fortie-fortie vorbareti. Scenariul este dupa cum urmeaza: te grabesti undeva, poate ai si neuronii stafiditi in cocktail de oboseala si naduseala, iei un tapsi, dai adresa. N-ai chef de povesti, dar nu poti sa nu-i raspunzi omului cand vorbeste cu tine.

Mno si incepe si se plange de autoritatile locale.

Ca fac controale aiurea si se leaga de legitimatia lui care are poza direct printata „de pe interniet”, ca-i mai usor asa, daca tot o avut acces la calculator. Si ca politaiu’ o zis ca nu-i bine asa, ca cum adica ii arata clientului legitimatia cu poza printata direct pe legitimatie in loc sa o aiba liptita. De parca atunci cand ii urca omu’ grabit in masina, n-are altceva de facut decat sa ceara sa i se vare sub bot legitimatia soferului. Si ca in ce lume traim, duoamne, duoamne, ca nicicum nu mai ii bine. Si ca amenzile se dau mai nou pentru orice.  Si ca o pierdut o jumatate de zi pana s-o dus acasa sa-si puie camera de filmat la incarcat, dupe care s-o scoatza de la incarcat, sa se repeada la locul nuj’ carei fapte si sa filmeze [ca el se simtea fortie-fortie nedreptatit ca pe el l-or amendat pentru un mizilic si pe aia de i-o filmat dup-aia, nu i-or amendat, barem ca aia comisesera mai dihai ilegalitate marunta decat el]. Dupe care s-o dus repede la un post de televiziune local, unde o trebuit sa astepta pana i-or descarcat aia de pe camera filmu’, sa-l deie la stiri ca dic ala catamai nedreptatea o patit el. Si amu’ tre’ sa traga la plan din greu, sa faca bani de amenda, dupa ce i s-o bashicat pipota in el de nervi si efort. Pai dic ala, n-ai auzit de crizie? Ii crizie, dom’le, tre’ sa manca si el ceva, nu?

Si iara ca ajtia de lucra la drumuri pun indicatoarele aiurea sau nu le pun deloc. Ca cum o trebuit el sa mearga pe nuj’ ce strada si la intrare pe strada respectiva nu era nici un marcaj cum ca-i inchisa doamna strada, numa’ cand o ajuns in capatu’ ei si anume, o gasit drumu’ legat cu  o pamblica d’aia de’a lor. Pai ce, ii cu mnireasa in masina sa-i lege drumu’? Da’ ce-i el?! Si normal ca s-o dat jos din masina, o rupt fara pic de delicatetza pamblica cea nelalocul ei, si-o suit fizicul inapoi in masina si o mers mai departe. Ca daca era cu mnireasa [nu asta la stanga, asa-i, ca urmatoarea.. aha] deci ca daca era cu mnireasa, nu zicea nu.. ca asa-i traditia la romani ca daca esti cu mnireasa se leaga drumu’ si se elibereaza contra cost. Ca si aia de leaga drumu’ tre’ sa manca ceva, daca n-au noroc sa fie chemati la nunta sa plateasca acolo. De unde rezulta ca-i mai profitabil sa urmaresti nuntile si alaiurile de mirese, sa le legi drumu’ si sa te plateasca aia moca sa desfaci o sfoara amarata decat sa participi propriu-zis la nunta si sa trebuiasca sa cinstesti de 3-4-5 ori meniul de-l bagi la ghiozdan. Si ca deci nefiind cu mnireasa in siregla, la ce dreaq o legat aia drumu’ si or avut tupeu’ jegos si teribil sa nu puie indicator corespunzator, sa-l confuzeze pe el, amarat sofer pe taxi, la cap, care are si-asa alte probleme pe cap, nu ca n-are mnireasa si aia or legat drumul degeaba.


Si ar mai fi fo’ si mai multe, probabil, daca n-ajungem la destinatie. Chit ca si asa am scoborat din masina cu urechile tziuind si neuronul tragand a lesin de la atatea informatii nesolicitate.


Macar daca mi-era cu mnireasa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: