h1

Roiul

August 11, 2009

Sau cum se transforma uneori piticii in fantastici zburatori.

De ceva timp am observat niste metamorfoze in blana mea.

Recunosc, fara jena, am paraziti. Interni. Sunt genul de miscatori care ma influenteaza fie ca-mi convine sau nu.

Blana mea canina poseda pitici organizati in clanuri distincte, fiecare cu mestesugurile sau skillurile mostenite din generatie in generatie, la care se adauga hibrizii proveniti din incrucisari ale membrilor diferitelor clanuri. Sunt afurisitii aia mici care ma fac ceea ce sunt. Pun in seama lor mai ales trasaturile incerte din caracterul meu canin.

Ei ma fac capoasa, imposibila, absurda uneori. Si tot ei imi dau avantul creativ sau mania pigulitului de detalii. Micii ticalosi imi provoaca impulsurile si imi alimenteaza trairile. Mi-e plin craniul de ei si ai lor, imi vine a urla cand se pregatesc de razboi si plutesc atunci cand se petrec.

Amestecati, contradictorii si imposibili cum sunt, mi-s dragi, fiindca sunt ai mei.

Eh, de ceva vreme, un grup de hibrizi a luat-o razna. A parasit asezarea stramoseasca, in cautare de taramuri mai rodnice unde sa-si stabileasca propriile clanuri, departe de ai batrani si legile lor intelenite. S-au pornit ei asa la drum, si-au mers, si iar au mers, pana si-au gasit in sfarsit locul in blana asta mare.

Mare le fu insa mirarea, cand au ajuns in sfarsit in locul cautat, ca niciunul dintre ei nu mai era la fel ca la plecare. Din corcituri piticesti se transformasera in fantastici fluturi de felurite culori, in familii frumoase de inaripati ireali.

Sunt multi, puternici, nesupusi vechilor clanuri… sunt spontani, neinfricati si imi poarta trairile pe aripile lor imateriale.

Sunt fluturii mei, spiritul meu.

red butterfly

7 comentarii

  1. si din stomac unde se mai duc?


  2. @Mihai: peste tot. 😛


  3. Asta inseamna ca vrei mai mult,ca speri mai mult.Dar ca te complaci in clipa prezenta si in comoditatea a ceea ce stii.Fluturii sunt nazuintele tale iar firea umana intotdeauna vrea altceva,iti amintesti?Si s-au intors inapoi,fluturii sperand ca vor aduce transformarea.Insa saracii nu stiu ca cei putini vor fi inghititi de cei multi.Nu vor fi acceptati,vor fi dati la o parte,se va incerca aducerea lor la starea dinainte.Si doar acum iese spiritul la iveala.Le va face fata?Va ramanea ferm pe pozitie?Asta e adevaratul spirit.Un prieten de al meu,care mi-a salvat viata odata avea o vorba.:”Pastreaza capul plecat,privirea ridicata,gura inchisa si mintea deschisa”.Va face spiritul tau fata?


  4. frumos spus! Place la io! 🙂


    • @Paul: multumesc tare. e ceea ce simt acum..


  5. aplaud, frumos, frumos de tot desenat in mintea mea trairea ta 🙂


    • @Miezu`: plecaciune. 🙂Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: