gatesc, din nou
iunie 17, 2010fiindca imi place, fiindca am timp si fiindca rezultatul final e mai intotdeauna delicios, am reluat gatitul. Ca o nevasta respectabila, in fiecare seara pregatesc cina domestica. aseara am experimentat din nou. aveam la indemana 5 pulpe inferioare de pui. pe care le-am macelarit. 🙂 am folosit urmatoarele:
– pulpele de pui [dezosate si taiate fasii cat mai uniforme, groase de cel mult 2 cm – am lasat si pielea, desi „nu e sanatoasa”, e yummy si ne place si o mancam si gata 🙂 ]
– zeama de la un sfert de lamaie
– condiment pentru pui [de la knorr, dar la o adica puteti folosi ce combinatii vreti]
– rozmarin uscat [nu am avut la indemana verde]
– sos de soia „dark” [turnat ochiometric]
– 2-3 lingurite de zahar brun
– 5-6 catei de usturoi [zdrobit in clestisorul ‘cela de zapacit usturoaie]
le-am framantat bine-bine pe toate, apoi le-am lasat la imprietenit cam o ora, pana am pregatit restul cinei [data viitoare o sa le las mai mult, vreau ca aromele preaminunate rezultate din combinatie sa patrunda pana in fibra fibrei carnitei de pui – de data asta m-am trezit prea tarziu, da’ oricum a iesit foaaarte bun].
cu putin timp inainte sa fie gata restul preparatelor, am incins tigaia de teflon la foc iute si am pus tot puiul impreuna cu sosul rezultat din amestec. am lasat un pic carnita sa sfaraie pe o parte, apoi am intors-o, am mai lasat-o nitel sa prinda culoare si pe partea cealalta, apoi am lasat-o sa-si vada de treaba, amestecand din cand in cand cate un pic . cand a scazut sosul prea tare, am completat cu foarte putina apa clocotita – carnita era principalul personaj al cinei, dar voiam si nitel sos.
nu a durat mai mult de 5 minute toata distractia.
puiul a fost insotit de orez fiert simplu [sau in curu’ gol, cum ii spun pe-acasa] si de ciuperci sotate.
categoric o sa mai fac, ca prea a fost bun. 🙂
[ieri am descoperit aci in apropiere magazinul unui turc, care are de toate: de la ulei de palmier, de susan si de cocos, la branzeturi, legume, carneturi, seminte, fructe, sosuri si scobitori. numa’ radacina de telina n-avea, al dreq’, ca tare as fi vrut sa trantesc o supa de pui ca la mama acasa.. enfin, .. mai caut 🙂 ]
Hello, mi-a fost dor de tine
de coramica iunie 18, 2010 at 4:18 pm@coramica: hello tu iu tu 🙂 it’s good to be back si iti multumesc pentru rabdare. incerc sa raman „in zona” de data asta 🙂
de catzaua iunie 18, 2010 at 5:28 pmDacă englejii seamănă cât de cât cu irlandejii, nu sunt mari amatori de rădăcină de ţelină, sunt mult mai populare cozile frunzelor (celery sticks). Mi-a ieşit bună supa şi numai cu astea dar am reuşit să găsesc şi câteva rădăcini ascunse prin colţurile tarabelor din piaţă sau prin magazinele de legume.
de Jorjet iulie 1, 2010 at 2:16 pm@Jorjet: facui aseara o supa foarte yummy numa’ cu niste pulpe inferioare de pui [basca niste oase congelate ramase dupa niste dezosari anterioare], usturoi si ceapa intreaga [pe care le-am scos din zama dupa ce au fiert], cartofi, morcovi, mazare si un picut de Chicken stock granules de la Knorr, care e foarte yummy. si am facut fata onorabil targetului – nu punem la socoteala aratatorul crestat accidental incercand sa jumulesc o punga de mazare ;)) din pacate inca nu cunosc zona suficient de bine si nu m-am plimbat suficient prin „oras” sa depistez piete „secrete” si oaze ingredientistice, dar am vreme 😉 spor in continuare ;))
de catzaua iulie 1, 2010 at 4:46 pm