h1

Din bucatarie din regat – Saorma domestica

septembrie 29, 2011

Aseara am facut cea mai betoana saorma “de casa”, cu cea mai betoana maioneza “de casa”. Cu ocazia faptului ca mai aveam niste piept de pui rotisat acasa si ca parca-i cam sec asa in curu’ gol, ne-am gandit noi asea sa ne facem nitel de cap. Si asa s-a nascut saorma domestica.

Ingrediente:

–          amestec de salati verzi si rosii (gata spalate si bucatite);

–          sfecla rosie feliata la borcan (pentru mine);

–          castraveti murati (pentru consort);

–          piept de pui rotisat, taiat subtire si perpelit nitel in tigaie, sa se incalzeasca aromat;

–          maioneza (home-made in doi timpi si trei miscari): 2 oua intregi, 7 catei de usturoi zdrobiti, patrunjel tocat [uscat, ca nu am avut verde la dispozitie], o lingurita de mustar cu buabe, o lingurita de mustar fin. Bagate toate in blender, turnat ulei, oprit, gustat, mai pus sare si zeama de lamaie, mai lasat la blenduit cateva zeci de secunde. Rezultat: cea mai maioneza misto si gustoasa. 

–          cartofi pai si lipii (luate de la un fast-food de arabi, sa economisim timp).

Poze nu am mai facut, ca nu am avut cand. A fost eeeextraordinar de super-gustoasa, dar data viitoare vreau sa corcesc maioneza cu iaurt grecesc, sa o “usurez” nitel pentru ficati si artere. 🙂

Un comentariu

  1. Fac si iooo



Lasă un răspuns către Deny Anulează răspunsul